- PIZZA -

Tabulka alergenů se seznamem éček

Níže je uveden stručný přehled alergenů. Vždy jde nejen o vypsané produkty, ale také o výrobky z nich! U oxidu siřičitého a siřičitanů uvádíme navíc čísla "éček", protože se ve složení místo jejich jmenných označení vyskytují právě E kódy.

  1. Lepek
    pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy
  2. Korýši
  3. Vejce
  4. Ryby
  5. Arašídy
    podzemnice olejná
  6. Sója
    sójové boby
  7. Mléko
  8. Skořápkové plody
    mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie
  9. Celer
  10. Hořčice
  11. Sezam
    sezamová semena
  12. Oxid siřičitý a siřičitany
    E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228
  13. Vlčí bob
    lupina
  14. Měkkýši

Tabulka v přiloženém souboru obsahuje navíc sloupec s originálním zněním Přílohy II nařízení EU 1169/2011.

Všechny pizzy obsahují lepek. Dotazy na alergeny vám rádi sdělíme na provozovně.